​F.A.Q

​​Följande information är avsett att skapa en större förståelse för egenskaperna och prestanda hos  decoflame® eldstäder med bioetanol. .

Placering av din decoflame® eldstad

Du kan placera din decoflame®​ eldstad i en rad olika sammanhang, lägenhet, hus, sommarstuga, kontoret, restaurangen eller varför inte i ett spa? Installationen av dessa skorstensfria kaminer utförs på någon minut och kräver ingen bärande vägg eller andra kringkonstruktioner. Se till att instruktionerna i manualen alltid efterföljs. 

Krävs det speciella tillstånd?

I regel krävs det inga speciella tillstånd. En rad av decoflame®s produkter är testade och godkända av SP/SITAC i Sverige. 

Är det svårt att installera en eldstad för bioetanol från decoflame® ​?

Alla decoflame® produkter är enkla att installera och tar oftast bara några minuter att sätta samman. Bara följ den medföljande manualen. Alla decoflame® ​golvmodeller kommer färdiga, förmonterade och behöver endast packas upp. 

Är en decoflame®​ eldstad färdig att användas efter installation?

Det enda som behövs efter uppackning och installation (enligt den medföljande manualen) är bioetanol, som inte ingår i själva produktleveransen, men som kan köpas via Sverigespisen AB eller hos någon av våra återförsäljare. 

Hur tänder man en decoflame®​ eldstad?

Vi rekommenderar att man på de manuella brännarna, använder en lång tändare eller långa braständstickor att tända ångorna i brännaren med. 

Är bioetanol farligt?

Bioetanol skall inte utgöra något annat än denaturerad alkohol, vilket gör den oanvändbar för människan att dricka. I jämförelse till bränngelé och likannde, så brinner bioetanolen med ren låga och inga restprodukter uppstår som kan ge oangenäm doft eller ångor i Ert hem. När bioetanolen brinner så bildas endast vattenånga och koldioxidCO². Använd endast flytande bioetanol till decoflame® eldstäder med en renhet om minst 96%, men max 97.5%.

Är det farligt att inandas ångorna?

Ångorna utgörs av vattenånga och en liten del koldioxid. Ofaliga ångor erhålls genom att använda decoflame® eldstäder och flytande bioetanol med en renhet om 96 – 97.5% samt inte placera några främmande dekorelement i eller runt själva brännare. Använd aldrig gelbaserade bioetanol bränslen i decoflame® eldstaden. Generellt skall gelébaserade bränslen inte användas inomhus. 

I vilka volymer distribueras bioetanolen?

decoflame® bioetanol levereras i 1 liters-flaskor eller 3 liters dunkar.  Använd gärna hjälpmedel som mindre tillbringare eller tratt vid påfyllning, det är viktigt att inte spilla. 

Hur lång brinntid är det för en liter bioetanol?

Brinntiden är mellan 4 – 8 timmar, beroende på vilken decoflame® modell som används, brännarens storlek och lågornas inställningsnivån samt utrymmets ventilation. En liter bioetanol genererar omkring 7.2 kW/h.

Hur mycket värme alstras från min decoflame® ​eldstad?

Det beror på vilken modell av decoflame® eldstad som används, men generellt så genererar de från  2 till 6 kW/h. En skorstensfri kamin från decoflame® skall hur som helst bara betraktas som en produkt för trivseleldning.

Kan man använda papper eller ved i en  eldstad med decoflame® ​bioetanol?

Nej. Alla eldstäder med decoflame® bioetanol, får endast fyllas med flytande bioetanol of 96% - max 97.5%.

Hur släcker jag elden i min decoflame® eldstad?

Om du önskar släcka elden innan bränslet brunnit ut, så släck elden genom att skjuta igen luckan över bränslebehållaren. På vissa modeller så drar man antingen locket mot sig, med det medföljande handtaget i en snabb, kontinuerlig rörelse, för att på så sätt kväva lågorna. På andra modeller så finns det ett lock och ett verktyg att placera över lågan med, så att elden kvävs/släcks. 

Vad är min decoflame® eldstad tillverkad av?

Samtliga decoflame® eldstäder är tillverkade av en eller flera av följande material: stål, rostfritt stål, aluminium och härdat glas. På detaljer med pulverlack så är färgen värmeresistent upp till 400 grader Celsius. 

Kontaktuppgifter

Sverigespisen ab

Adress: Skogsta 1

Telefon: 070-4059052

E-post: info@sverigespisen.se

www.decoflame.se

Hitta decoflame® global distribution här>

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Få de senaste decoflame® produkten

uppdateringar, specialerbjudanden och event

meddelanden skickas till dig av

gå med decoflame® sändlistan.

Fyll i vårt formulär till höger>