​BIOETANOL

​DET GRÖNA ALTERNATIVET​​

​​Alla våra decoflame® eldstäder använder denaturerad bioetanol, en förnyelsebar energikälla, icke-fossilt, som kommer från sockerbetor, spannmål och till och med hö.  Bioetanolen skapar endast en liten mängd CO2 (koldioxid) och vattenånga vid förbränning. Det innebära att förbränningen är i det närmaste total och därför gör den rena förbränningen att det inte skapas sot eller rök. Således behövs ingen skorsten eller rökkanal. 

Ingen skorsten

Ingen röklukt

Som alla alkoholbaserade vätskor så förändras formen från flytande till gasform vid omkring  17 grader celsius C. Gaserna som bildas är tyngre än luft och stannar därför på ytan av vätskan. Därför är det bara ångorna som förbränns och inte vätskan som sådan.

Den bästa bIoetanolen

 

​decoflame® använder denaturerad bioetanol vilket gör den icke drickbar. decoflame® eldstäder skall endast användas med bioetaol med minst 96% men max 97,5% renhet.

Vi rekommenderar decoflame® bioetanol, med en alkoholhalt omkring 96.5%. För mer information om hur Ni köper denna kontakta oss per mail info@sverigespisen.se

 

bränsle förbrukning

​​Till skillnad från vedeldade- eller gaseldade eldstäder, så påverkas lågan i etanoleldstaden mycket av luftflödet omkring brännaren och olika drag i den aktuella placeringen. Detta kan påverka lågan och bränsleförbrukningen på ett icke fördelaktigt sätt.

 

Med vår erfarenhet och tekniska kunnande så hjälper vi våra kunder att få en magisk upplevelse av elden och skapar rummets ögonfägnad. Utöver detta så ser vi naturligtvis till att eldstaden har en bra och säker funktion. För mer information kring bränsleförbrukningen gällande en specifik decoflame® eldstad, se under produkter.

decoflame® kundanpassade eldstäder med bioetanol  har manuella brännare eller är elektroniskt styrda som  e-Ribbon Fire™ och är designade och tillverkade för att leverera maximal säkerhet och bästa bränsleekonomi.

Kontaktuppgifter

Sverigespisen ab

Adress: Skogsta 1

Telefon: 070-4059052

E-post: info@sverigespisen.se

www.decoflame.se

Hitta decoflame® global distribution här>

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Få de senaste decoflame® produkten

uppdateringar, specialerbjudanden och event

meddelanden skickas till dig av

gå med decoflame® sändlistan.

Fyll i vårt formulär till höger>